De laatste twee handelsweken van februari zijn volatiel verlopen. De dalende beurskoersen wisten er voor te zorgen dat sommige beleggers zich genoodzaakt zagen om hun posities te sluiten. Toch laat de volatiliteitsindex nog geen echte paniek zien. Volgens het lange termijn plaatje is de kans zelfs groot dat de beurzen nog veel verder in waarde weten te stijgen.
De VIX-index is een index die de volatiliteit op de beursvloer meet. Indien er sprake is van een hoge beweeglijkheid leidt dit tot een stijging bij de VIX-index. In 99% van de gevallen leidt dit ook tot dalende beurskoersen. Maar, ook het omgekeerde geldt: een dalende VIX-index gaat normaliter gepaard met stijgende beurskoersen.
Er is nog steeds sprake van een relatief hoge stand bij de VIX-index
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, is te zien dat beleggers op dit moment nog niet hoeven te vrezen voor een beurscrash. De VIX-index laat vanaf de top van medio vorig jaar immers nog steeds een dalende beweging zien. En in het verleden werd pas een top op de aandelenmarkten gerealiseerd indien de VIX-index aan het stijgen was. En vooralsnog is dat bij het 200-daagsgemiddelde niet van toepassing.
Tijdens de voorgaande belangrijke toppen was er tevens sprake van een veel lagere notering bij de volatiliteitsindex. Op dit moment is er nog steeds sprake van een relatief hoge stand bij de VIX-index. De kans is dus aanwezig dat de dalende trend bij de VIX-index ook tijdens de komende maanden een vervolg weet te krijgen. En dat zal normaal gesproken gepaard gaan met juist stijgende in plaats van dalende beurskoersen.
De volgende Apple (nu nog onder $10)
We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.
Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.