De hoop op nieuwe recordkoersen is onder de beleggers toegenomen. Dat is ook niet vreemd, want sinds het begin van dit jaar is er al sprake van een stijgende trend. Daarnaast zijn de Amerikaanse beurzen niet ver verwijderd meer van nieuwe recordhoogten. En een belangrijke indicator laat zien dat de stier sterk in het voordeel is.

Steeds meer beleggers lijken langzaam maar zeker weer te geloven in stijgende beurskoersen. Het pessimisme van het afgelopen kwartaal begint ondertussen plaats te maken voor een voorzichtig optimisme. Met name op Wall Street werden er tijdens de afgelopen beursweken mooie winsten geboekt.

Binnenkort nieuwe recordkoersen?

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, is een belangrijke indicator onlangs uitgebroken. Hij wijst naar de NYSE Common Stock Only Advance/Decline Line. Deze indicator meet de gezondheid binnen de Amerikaanse aandelenmarkt. Een stijgende indicator suggereert dat de markt aan kracht wint en dat de rally door steeds meer aandelen gedragen wordt. En daar is nu dus sprake van.

Volgens Detrick vertelt de geschiedenis veel goeds voor Amerikaanse aandelen. Normaliter loopt Wall Street namelijk niet ver achter op de beweging bij de NYSE Common Stock Only Advance/Decline Line. En aangezien die onlangs is uitgebroken naar nieuwe hoogtes, zouden we hetzelfde op Wall Street mogen verwachten.

Of is het deze keer anders?