Voorlopig lijken de meeste beleggers zich maar weinig zorgen te maken over de torenhoge waarderingen waar de meeste aandelen mee geconfronteerd worden. De honger naar aandelen is nog steeds groot en dat weet te leiden tot verder stijgende beurskoersen. Toch is het sterk te betwijfelen of het op dit moment wel verstandig is om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

De beleggers onder ons die al wat langer meelopen zullen weten dat het op de lange termijn gemeten van cruciaal belang is dat een bedrijf goed presteert. Alleen dan zal je rendement op je belegging maken. Het probleem is dat de meeste beleggers vandaag de dag maar weinig aandacht besteden aan het onderliggende fundamentele plaatje.

Deze unieke waarderingsmethode voorspelt een nieuwe beursdaling

Volgens de analisten van Crescat Capital zijn Amerikaanse aandelen op dit moment historisch duur. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat hun unieke waarderingsmethode op dit moment alarm slaat. Voor het laatst was er net voor de Grote Depressie van de jaren ’30 sprake van een dergelijke hoge waardering bij Amerikaanse aandelen. Dat wist destijds te leiden tot een historische beursdaling.

Ook tijdens de andere keren dat een dergelijk hoog waarderingsniveau bereikt werd, werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een forse beursdaling. De meest recente keer dateert uit het jaar 2000. Gezien de grafiek kunnen beleggers dit waarschuwingssignaal maar beter heel serieus nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)