Er is de afgelopen tijd vaak gesproken over een mogelijke recessie die op de loer zou liggen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de kans op een recessie levensgroot is. En dit heeft met name te maken met de situatie bij de Amerikaanse rentemarkt. De omgekeerde rentecurve vergroot de kans op een recessie aanzienlijk. En die recessie zou zelfs volgend jaar al kunnen komen.

Op dit moment is er bij de Amerikaanse economie nog steeds sprake van een indrukwekkende groei. Toch zijn er tijdens de afgelopen weken wat tegenvallende macrocijfers verschenen. Met name het dalende consumentenvertrouwen kan erg gevaarlijk zijn. De groei van de Amerikaanse economie is immers sterk afhankelijk van de binnenlandse bestedingen.

Amerikaanse economie staat aan de vooravond van een nieuwe recessie

Uit onderzoek van Jeroen Blokland, werkzaam bij Robeco, blijkt dat de kans op een snelle Amerikaanse recessie behoorlijk groot is. Op basis van de Amerikaanse omgekeerde rentecurve kan die recessie al volgend jaar plaatsvinden. Dit blijkt uit zijn onderzoeksresultaten die hierboven in beeld zijn gebracht. Mocht de Amerikaanse economie volgend jaar een recessie weten te ontlopen, dan is de kans groot dat die recessie een jaar later toeslaat.

Het begint er steeds meer op te lijken dat we in de late fase van de economische cyclus zitten. Wat dat betreft lijken beleggers er verstandig aan te doen om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)