Wall Street zit op rozen. De meeste Amerikaanse indices bewegen rond hun recordhoogtes en als het aan de meeste analisten ligt, dan gaat de ‘recordjacht’ de komende tijd onvermoeid door. Toch is dat laatste nog maar sterk de vraag. Er is namelijk een betrouwbare indicator die op rood geslagen is. En dat signaal kunnen we maar beter niet links laten liggen.

De verschillen tussen de wereldwijde aandelenmarkten zijn groot. Zo is de feestvreugde in Amerika nog volop aanwezig, neemt het af in Europa en is het niet meer voelbaar bij de meeste groeilanden. Zo belandde de Chinese aandelenmarkt al eerder dit jaar officieel in een Bear Market (daling van minimaal 20% vanaf de top gerekend).

Komt er een einde aan de Bull Market?

Of de feestvreugde nog lang aanwezig zal zijn binnen de Amerikaanse landsgrenzen is nog maar sterk de vraag. Zo blijkt uit onderzoek van The Lyons Share dat de S&P 500 index op dit moment te maken heeft met een zeldzaam fenomeen. Zo wist recent de S&P 500 index een 52-weekshoogtepunt te bereiken terwijl de volatiliteitsindex (VIX) op datzelfde moment meer dan 40% boven haar 52-weeksdieptepunt bewoog.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat een dergelijk verband normaal gesproken niet te typeren is als erg ‘Bullish’. In tegendeel zelfs; de S&P 500 index noteert een jaar later gemiddeld ruim 11% lager.

Daarnaast was dit gevaarlijke verband ook zichtbaar tijdens de toppen van 2000 en 2007. Is dit het moment om opnieuw te vrezen voor een trenddraai?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)