Over iets meer dan drie weken zullen we weten of Donald Trump zijn presidentstermijn met vier jaar mag verlengen. Volgens de peilingen is Joe Biden nog steeds de favoriet voor het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. Voor waarde-aandelen kan er een belangrijke tijd aanbreken. Deze categorie aandelen kan immers profiteren van de Amerikaanse verkiezingen.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Waarde-aandelen weten vaak in positieve zin op te vallen na de verkiezingen

Uit onderzoek van BearTrapsReport blijkt dat waarde-aandelen normaliter weten te ‘outperformen’ na de Amerikaanse verkiezingen. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat waarde-aandelen gemiddeld een halfjaar later 6,6% hoger noteren. Groeiaandelen moeten het doen met een rendement van ‘slechts’ 3,1%.

Uit onderzoek blijkt tevens dat waarde-aandelen sinds het jaar 1980 tijdens een periode van een halfjaar na de Amerikaanse verkiezingen nog nooit slechter hebben gepresteerd dan groeiaandelen. Is dit het geschikte moment om te switchen naar waarde-aandelen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar