Waarde-aandelen hebben lang in het ‘vergeethoekje’ gezeten. Een groot deel van de beleggers was van mening dat deze waarde-aandelen niet aantrekkelijk genoeg waren voor een investering. Vaak ging de voorkeur uit naar groeiaandelen zoals Netflix, Amazon en Facebook. Deze aandelen wisten immers keer-op-keer goede beursprestaties af te leveren. Toch beginnen steeds meer beleggers op hun beleggingskeuze terug te komen.

De aandelenmarkten hebben volatiele weken achter de rug liggen. De maand oktober bewees opnieuw een lastige beursmaand te zijn voor beleggers. In het bijzonder werden de groeiaandelen hard afgestraft. En dat was voor veel beleggers een eyeopener. Lang leken aandelen als Amazon, Google en Netflix immers maar één kant op te kunnen.

Beleggers zijn eindelijk weer geïnteresseerd in waarde-aandelen

Op dit moment is er sprake van een herstelbeweging op de financiële markten. Toch is er de afgelopen weken behoorlijk wat veranderd in het beleggingslandschap en dat is ook zichtbaar geworden op de bovenstaande grafiek. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat waarde-aandelen de afgelopen weken een betere prestatie hebben afgeleverd dan groeiaandelen. Als gevolg daarvan is er een einde gekomen aan de tweejarige dalende trend bij de “Value:Growth Ratio”.

Overigens is het niet vreemd dat beleggers nu vluchten richting waarde-aandelen. Dit zijn immers aandelen die in het verleden hebben bewezen om een stabiel rendement te leveren (vaak in de vorm van dividend). En dat is van veel groeiaandelen niet te zeggen als het beursklimaat verslechtert.