Analisten op Wall Street zijn enthousiast over Chinese technologiebedrijven ondank dat het herstel binnen deze sector niet voor ieder techbedrijf gelijkaardig verloopt. Baidu en Tencent rapporteerden sterke bedrijfsresultaten, maar Alibaba kon de verwachtingen analisten niet overtreffen. De spinoff van hun Cloud business is wel iets positief.

Het beloven goede maanden te worden voor Chinese techbedrijven als we de analisten op Wall Street mogen geloven. Het lijkt er misschien niet meteen op vermits de kwartaalrapporten uiteenlopend zijn met Tencent en Baidu die sterk wisten te presteren tijdens het eerste kwartaal en Alibaba die ondermaats presteerde. Toch is Wall Street bullish op deze sector.

Ondanks dat Alibaba de verwachtingen van analisten niet wist te overtreffen, steeg hun omzet wel met 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Jiong Shao, analist bij Barclays, is van mening dat er ook geopolitieke factoren meespelen in het nadeel van Chinese bedrijven.

I think that there have been some geopolitical concerns … Investors are concerned about potential sort of a sanction against China and against Chinese companies.

Herstel

Baidu, Tencent en Alibaba schrijven hun omzetstijging toe aan het herstel van de Chinese economie na het opheffen van de strenge coronamaatregelen. Alibaba CEO Daniel Zhang benadrukt dat de daling van het aantal coronabesmettingen na het Chinees Nieuwjaar een positieve impact heeft gehad op hun bedrijfsactiviteiten.

As Covid-19 cases waned after the Chinese New Year, business and social activities gradually recovered in China. This change had impacted some of our businesses in various degrees.

Pony Ma, CEO van Tencent, zei dat hun omzet is toegenomen met dubbele cijfers dankzij het herstel van het consumentenvertrouwen in China. Volgens officiële gegevens groeide de Chinese economie tijdens het eerste kwartaal met 4,5 procent, dat is beter dan analisten hadden voorspeld. Voor 2023 verwacht men een groei van 5 tot 5,5 procent.

Bronnen: Sheila Chiang – CNBC

Foto: SITEC OfficialFlickrCC BY-NC-SA 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER