Warren Buffett wordt niet meteen gekoppeld aan Apple vermits hij eerder investeert in traditionele waarde-aandelen zoals Kraft-Heinz en American Express. Apple is en blijft een groeiaandeel maar toch heeft Buffett’s Berkshire Hathaway een aandeel van 5 procent in het technologiebedrijf. Die ‘gok’ uit zijn comfortzone is nu 160 miljard dollar waard.

Buffett had het in 2016 en 2018 wellicht zelf nooit gedacht dat zijn aandeel in Apple bijna 50 procent van de waarde van Berkshire Hathaway’s portfolio zou omvatten. In die jaren begon het bedrijf met hun aandelenposities in Apple, in totaal goed voor een ‘stake’ van 5 procent.

Die beslissing heeft hen geen windeieren gelegd. Toen bedroeg hun aandeel in Apple 36 miljard dollar, ondertussen is dat bedrag aangezweld tot 160 miljard dollar. De ongeziene stijging van Apple’s beurswaarde naar 3 biljoen dollar maakt Buffett’s Berkshire Hathaway een slordige 120 miljard dollar rijker. Zonder twijfel één van Berkshire Hathaway’s sterke investeringen.

Technologiesector

Buffett heeft nooit echt opengestaan voor techaandelen maar met hulp van zijn investeringsafgevaardigden Todd Combs en Ted Weschler, is hij stilaan de techsector binnengerold de afgelopen jaren. Een verandering waar hij wellicht geen spijt van heeft. Warren Buffett ziet zijn aandeel in Apple zelfs als een ‘third business’ op dit moment.

It’s probably the best business I know in the world. I don’t think of Apple as a stock. I think of it as our third business.

Het ‘vreemde’ is dat Berkshire Hathaway sinds 2018 hun aandelenpositie in Apple lichtjes aan het verminderen is. Maar omdat Apple zo hard hun eigen aandelen inkoopt, neemt het aantal uitgegeven aandelen af. Hierdoor is Buffett’s Berkshire Hathaway’s aandeelhouderschap toch toegenomen van 5 procent naar 5,5 procent, waar ze niet rouwig om zullen zijn.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: DonkeyHotey – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>