De bitcoin lijkt terug van weg geweest te zijn. Gisteren tikte de digitale munt de 19.374 dollar aan om vervolgend bijna 2.000 dollar te zakken. Het is duidelijk dat de ‘all-time high’ van 19.783 dollar een moeilijke grens is voor de munt. Hoe hoog kan en zal de bitcoin stijgen de komende periode? Enkele crypto bulls zijn optimistisch en verwachten 60.000 dollar eind dit jaar.

Gisterennamiddag tikte de bitcoin de 19.734 dollar aan om vervolgens de dalen naar 17.600 dollar deze ochtend. Nu de bitcoin terug ‘in the picture’ is van de grote meute, dankzij zijn stijging van 150 procent dit jaar en het naderen van zijn recordkoers, vroeg CNBC de mening van enkele crypto bulls over de rally en wat zij verwachten de komende periode.

Is deze forse stijging hetzelfde als de stijging eind 2017 – begin 2018 of is er toch iets anders deze keer en gaat de bitcoin een nieuwe recordkoers neerzetten? Volgens marktkenners is de cryptomarkt de afgelopen twee tot drie jaar ‘volwassen’ geworden. Mati Greenspan, portfolio manager bij Quantum Economics, benadrukt dat de stijging in 2017 werd veroorzaakt door speculatie van particuliere beleggers. Nu zitten het grote geld en de grote jongens in crypto.

The main difference between now and the 2017 rally is that back then the market was driven by retail speculation and now it’s being driven by corporations and billionaires.

Het grote geld

Zakenbank Fidelity heeft bijvoorbeeld een nieuwe eenheid opgericht om zijn klanten te laten investeren in digitale activa terwijl PayPal onlangs zijn Amerikaanse gebruikers de mogelijkheid heeft geboden om een reeks virtuele valuta te kopen, vasthouden en verkopen.

Er zijn grote namen die investeren in cryptomunten zoals bijvoorbeeld miljardairs Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller. Volgens Antoni Trenchev, managing partner van cryptoplatform Nexo, heeft de manier waar zij in bitcoin investeren sterke gelijkenissen met de ‘bull run’ op de goudmarkt in de jaren 70. Stiekem laag kopen en dan aankondigen dat ze gekocht hebben.

They purchased in stealth mode but once bitcoin made it to their treasuries, they let the world know, similar to the gold bull market in the 1970s.

En dan is er nog het gegeven dat de bitcoin beschouwd wordt als het digitale goud. Met andere woorden, in tijden van onzekerheid grijpt men naar goud en de bitcoin om hun kapitaal veilig te stellen zodat het losgekoppeld is van het traditionele financiële systeem.

Verschillende marktkenners verwachten dat de bitcoin nog fors zal gaan stijgen de komende periode. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, verwacht dat de bitcoin eind dit jaar kan stijgen naar 55.000 tot 60.000 dollar. Met Novogratz is het echter opletten geblazen, hij voorspelde ook dat de bitcoin 40.000 dollar waard zou zijn eind 2018. Er is in ieder geval de consensus dat de opwaartse trend sterk is die de bitcoin hoger kan drijven.

Meer lezen over Bitcoin? Check dan ook eens Biflatie.nl. 

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector – CC BY-ND 4.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven