Hoe diep kan de bitcoin nog zakken? Dat is momenteel de hamvraag voor iedereen die actief belegt in digitale munten. De populaire munt is ondertussen gezakt naar het laagste niveau in vijf maanden. Op dit moment is één BTC 6.500 dollar waard, dat is geleden van in februari toen de munt vanaf begin dit jaar in elkaar begon te stuiken.

Het jaarrendement op BTC is voorlopig -40 procent… In december was één munt nog 20.000 dollar waard, daar schiet nu nog maar 6.500 dollar van over. Telkens opnieuw worden de steunlijnen doorbroken en gaat de munt op zoek naar nieuwe dieptepunten. Analist Jani Ziedins schreef onlangs een blogpost waarin hij voorspelde dat de steunlijnen niet veel steun bieden aan de bitcoin.

Maar waarom daalt de populairste digitale munt nu? Veel beleggers steken de schuld op de recente hack van de Zuid-Koreaanse exchange Coinrail. Maar marktkenners zijn het hier niet mee eens, ze vermoeden dat het een combinatie is tussen verschillende factoren die de bitcoin parten spelen.

Zoals bijvoorbeeld technische indicatoren die het laten afweten, grote investeerders die short gaan en het ontbreken van positief nieuws op de cryptomarkt. Matt Hougan, hoofd research bij Bitwise Asset Management, zei dat dat laatste voornamelijk een heikel punt is. Je hoort nog maar bitter weinig van grote investeerders die met veel geld over de brug komen om in crypto te investeren.

Short

Het tegenovergestelde lijkt eerder te gebeuren. Tim Enneking, oprichter en managing director bij Crypto Asset Management, gaf de beleggingsstrategie van zijn bedrijf voor de komende weken prijs.

We are shorting it like maniacs at the moment

De combinatie van factoren is zeker een feit. Maar het lijkt voornamelijk te liggen aan die grote investeerders die eerder de voorkeur geven om short te gaan op de bitcoin. Het is nu nog maar de vraag waar de echte steunlijn ligt, 6.000 dollar of nog veel lager? De TA ziet er alleszins niet mals uit.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven