19329 Wat staat beleggers aankomende week allemaal te wachten? Een minder volle bedrijfsagenda, maar wel de FOMC van de Fed. En een paar spannende tech fondsen komen nog met resultaten. De piek in kwartaalcijfers ligt alweer achter ons, die was vorige week. Bijna de helft van de in de S&P 500 opgenomen fondsen heeft inmiddels zijn kwartaalresultaten bekend gemaakt. Als we afgaan op een onderzoek van Thomson Reuters I/B/E/S heeft 69 procent van de bedrijven de consensus verslagen. Dat is mooi zult u denken, maar dat is slechts in lijn met de afgelopen jaren. Hoe werkt dat? Naarmate de kwartaalcijfers dichterbij komen, proberen bedrijven de aankomende resultaten te downplayen, analisten gaan in dat spelletje mee en schroeven gaandeweg hun resultaten terug. Tegen de tijd dat het resultatendag is, zijn de verwachtingen dermate laag dat er al snel sprake is van ‘beter dan verwacht.’ Het percentage van 69 procent boven verwachting kunt u dan ook beter snel vergeten.

Tech is back!

Bij de technologiefondsen is wél echt sprake van een meevaller. Tech aandelen die hun resultaten bekend hebben gemaakt, hebben in 84 procent van de gevallen de consensus verslagen. Dat is ruim boven de gebruikelijke 65 tot 70 procent. Het is dan ook niet voor niets dat de tech fondsen het dit jaar duidelijk beter hebben gedaan dan de aandelen actief in de ‘oude economie.’ Zelfs Microsoft wist de, weliswaar lage, verwachtingen ruimschoots te overtreffen. Mocht het u niet zijn opgevallen: tech is back! Volgende week zijn Apple en Facebook aan de beurt, fondsen waar beleggers reikhalzend naar uitkijken.

Agenda

Dan de Fed: die komt 29 en 30 oktober bij elkaar tijdens de FOMC meeting (Federal Open Market Committee). De markt rekent niet op veel schokkends. De verwachting is dat de Fed zijn huidige beleid ongewijzigd voort zal zetten. Dus meer QE, en dat is goed nieuws voor de financiële markten. Andere mogelijke market movers deze week: het ADP rapport (woensdag) en de Conference Board Consumer Confidence Index (dinsdag). Technologie fondsen horen zeker in een goed gespreide portefeuille thuis. Welke fondsen? Dat leest u hier