Deutsche Bank boekte in het eerst kwartaal van 2019 een winst van 201 miljoen euro. Dat is een stijging van 67 procent ten opzichte van een jaar geleden. De winst is ook beter dan analisten van Reuters hadden verwacht.

De winststijging van Deutsche Bank is vooral een resultaat van kostenbesparing. Zo daalde de omzet in het eerste kwartaal met 9 procent. Maar de grootste Duitse bank is goed op weg om in 2019 21,8 miljard euro aan kosten te besparen.

De cijfers van Deutsche Bank komen op een opmerkelijk moment. Zo werd gister bekend dat de fusiegesprekken met Commerzbank stuk zijn gelopen.

‘We maken progressie in een zeer lastige markt’

Volgens Christian Sewing, de CEO van Deutsche, zit de bank nog steeds in een lastige markt. Maar door kostenbesparing weet het hier te overleven. De CEO zei:

Onze eerste kwartaalresultaten laten de kracht van onze franchise zien. Ook laat het zien dat de uitvoering van onze plannen progressie maakt, in een zeer lastige marktomgeving.

Daaraan voegde de CEO toe:

We maken progressie: groei in leningen en deposito’s, een toename van activa die we beheren en ons marktaandeel in bedrijfsfinanciering groeit.

Aandeel daalt fors

Het aandeel van Deutsche Bank daalde echter vandaag. En ook niet te min, namelijk met 3,6 procent volgens data van Google Finance. Nu noteert de aandeelprijs van Deutsche op 7,20 euro en zit daarmee nog altijd in een dalende trend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: CNBC

Foto: iStock

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.