Het cijferseizoen is in volle gang. Tijdens de afgelopen week verschenen er diverse belangrijke kwartaalcijfers. Zo vielen de cijfers van Apple en Facebook mee, terwijl Amazon wist teleur te stellen. Over het algemeen ziet het plaatje er in ieder geval erg goed uit.

Amazon moest tijdens de laatste handelsdag van de week ruim 5% aan beurswaarde inleveren. De internetreus boekte weliswaar recordresultaten over het boekjaar 2018, maar de groeivooruitzichten zagen er minder rooskleurig uit. En juist daar gaat het om bij beleggers. Facebook en Apple wisten daarentegen vriend en vijand te verrassen met beter dan verwachte resultaten.

Deze sector is tot nu toe de absolute winnaar van het cijferseizoen

Volgens onderzoeksbureau FactSet ziet het algehele plaatje er redelijk goed uit. Van de bedrijven binnen de S&P 500 index die tot nu toe haar kwartaalcijfers heeft gepubliceerd, wist 62% de verwachtingen te verslaan. Dit ligt boven het 5-jaarsgemiddelde van 60%.

Tot nu toe zijn het vooral de bedrijven binnen de Health Care sector die hoge ogen weten te gooien op Wall Street. Bijna 90% van deze bedrijven wist de verwachtingen van analisten te overtreffen. De grondstofbedrijven weten tot nu toe hoofdzakelijk teleur te stellen, met 85% van de bedrijven dat onder de verwachtingen van analisten wist te presteren.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>