De Chinese smartphone maker Xiaomi was tijdens het tweede kwartaal de tweede grootste smartphone maker ter wereld. Op de eerste plaats kwam het Zuid-Koreaanse Samsung met een aandeel van 19 procent voor alle leveringen wereldwijd. Xiaomi kwam op de tweede plaats met 17 procent, dat is drie procent meer dan Apple tijdens Q2. 

Apple moet de duimen leggen voor Xiaomi wat betreft het aantal smartphone verkopen. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar wist Xiaomi 3 procent meer smartphones verkopen dan Apple. Ben Stanton, onderzoeksmanager bij Canalys, merkt op dat de Chinese smartphone maker een verkoopstijging ziet van 300 procent in Latijns-Amerika en 50 procent in Europa.

Xiaomi is growing its overseas business rapidly.

Algemeen gingen de verkopen van Xiaomi met 83 procent omhoog in vergelijking met vorig jaar. Bij Samsung was dit ‘amper’ 15 procent en bij Apple slechts 1 procent. Stanton benadrukte wel dat de prijzen van Xiaomi gemiddeld gezien 75 procent lager liggen dan die van Apple.

High-end en EV’s

Maar Xiaomi heeft onlangs laten weten dat ze meer ‘high-end’ toestellen willen maken. Eerder dit jaar lanceerde ze al de Mi 11 Ultra, een premium toestel met een verkoopprijs van 928 dollar. In dit prijsbereik concurreren ze rechtstreeks met de duurdere modellen van Apple en Samsung.

It will be a tough battle, with Oppo and Vivo sharing the same objective, and both willing to spend big on above-the-line marketing to build their brands in a way that Xiaomi is not.

Xiaomi profiteert van het lijden van Huawei. Dit was ooit ‘s werelds grootste smartphone maker, maar heeft moeten inboeten door de strenge Amerikaanse sancties. Smartphones maken een groot deel uit van Xiaomi’s omzet en daar willen ze verandering in brengen. De komende 10 jaar zullen ze investeringen doen zodat de de markt van de elektrische voertuigen kunnen betreden.

Bronnen: CNBC

Foto: Maurizio Pesce – Flickr – CC BY 2.0

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.