De Chinese autobouwer van elektrische voertuigen Xpeng wist opnieuw sterk te presteren in de maand oktober. Voor de tweede maand op rij wist de startup meer dan 10.000 voertuigen af te leveren aan klanten, meer bepaald 10.412 stuks in september en 10.138 stuks in oktober. Het aandeel in Hong Kong maakte een stijging van 2,42 procent.

Alweer een sterke maand voor het Chinese Xpeng, in de maand oktober wisten ze 10.138 voertuigen af te leveren aan klanten. Dat is alweer meer dan 10.000 stuks op een maand tijd, echter wel iets minder dan de 10.412 voertuigen van de maand september. Dat er minder voertuigen geleverd werden, was voor beleggers blijkbaar geen probleem.

Het aandeel maakte een stijging van 2,42 procent op de beurs in Hong Kong. Daarenboven heeft het hoogstwaarschijnlijk ook niks te maken met productieproblemen bij Xpeng zelf, eerder met het wereldwijde chiptekort dat in bijna alle sectoren voor problemen zorgt.

Chiptekort

Xpeng zelf heeft gezegd dat het chiptekort een impact heeft op de productie van hun voertuigen, maar dat deze impact eerder beperkt is. Ze kunnen het wereldwijde chiptekort met andere woorden goed opvangen. In oktober werden er 6.044 stuks van hun ‘flagship’ P7 afgeleverd, 3.657 stuks van de G3 en G3i en 437 stuks van hun P5 sedan.

Dit jaar alleen al staat de teller op 66.542 afgeleverde voertuigen, een stijging van 289 procent jaar-op-jaar. Absoluuit niet slecht gezien de harde concurrentie op de markt voor elektrische voertuigen in China waar ook Nio, Li Auto en Tesla aanwezig zijn. En de concurrentie kan nog harder worden gezien Xiaomi ook van zin is om elektrische voertuigen te produceren in 2024.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: myshoun – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>