Op zondag stuurde Elon Musk een tweet de wereld in die grote gevolgen kan hebben voor hem als CEO van Twitter. Hij lanceerde een poll met de vraag of hij een stapje opzij moet doen als CEO van het social media bedrijf. 57 procent van de stemmen tot nu toe vindt het een goed idee dat hij opstapt. Musk zei ook dat hij de uitslag van de poll zal respecteren.

Met Elon Musk is er altijd wel wat te beleven. Op de korte tijd dat Twitter in zijn bezit is, is er al heel wat gebeurd. Maar zondag deed hij er nog eens een schepje bovenop. Hij lanceerde namelijk een poll waarin hij de vraag stelt of hij een stapje opzij moet doen als CEO van het bedrijf. Ondertussen hebben al heel wat mensen gereageerd op de poll.

Hij zei ook dat hij het resultaat van de bevraging zal respecteren. En zoals het er nu naar uitziet, is de kans groot dat hij binnenkort niet meer aan het hoofd staat van het social media bedrijf. 57 procent van de stemmers vindt dat hij beter een stapje opzij doet als CEO.

Tesla

Musk steekt veel tijd en energie in Twitter waardoor Tesla aan het lijden is. Het aandeel van de autobouwer is dit jaar al met 60 procent gedaald, uiteraard heeft ook het beurssentiment hier iets mee te maken. Maar Musk heeft ondertussen ook al miljoenen aandelen van Tesla verkocht om kapitaal te injecteren in Twitter. Aandeelhouders vinden dat er iets moet gebeuren.

Uit een enquête in het Duitse Der Spiegel vorige week bleek dat 63 procent van de respondenten van mening is dat Elon Musks openbare optreden als CEO van Twitter een overwegend negatieve invloed heeft op hun mening over Tesla. Daarenboven vindt slechts 9 procent Tesla ‘aantrekkelijker’ dan VW, BMW en andere Duitse automerken.

Bronnen: Lora Kolodny & Ashley Capoot – CNBC

Foto: Yuri SamoilovFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>