Gisteren tweette Elon Musk een aantal video’s en foto’s van de nieuwste raketmotor die SpaceX momenteel ontwikkelt. Dat is namelijk de Raptor, een raketmotor die het ‘Starship’ van SpaceX de lucht in moet sturen. Met het Starship wil SpaceX 100 mensen naar Mars sturen.

SpaceX bouwt de raketmotoren in het hoofdkwartier in Hawthorne, Californië en test de motoren in een nevenvestiging in McGregor, Texas.

Musk stelde dat hij ‘enorm trots is op het geweldig werk’ van het SpaceX team. Naast CEO van Tesla is Musk ook CEO van SpaceX, dat een privaatbedrijf is.

Niet de eerste Raptor

Het team van SpaceX heeft al eerder Raptor prototypes getest. Maar deze, op de video is de eerste Raptor die helemaal werkt.

De Raptor is een andere raket dan de bekende Falconraketten van SpaceX. En dat moet ook, want de Raptor moet naar Mars. Daarom wordt de Raptor gestookt op methaan, de Falconmotoren worden gestookt op een mengsel van vloeibare zuurstof en kerosine.

Daarnaast kan de Raptor langer meegaan dan de Falcon. Namelijk wel tientallen of honderden keren.

Prototype Starship dit jaar al klaar

SpaceX is momenteel ook al bezig met de bouw van het Starship. Het prototype van het Starship, die drie Raptormotoren zal gebruiken zal dit jaar al klaar zijn, zei Muk. Ondanks enkele tegenslagen die het SpaceX team kende.

Wanneer de uiteindelijke versie van het Starship af is, is onduidelijk. Wel zal deze 31 Raptormotoren gebruiken in plaats van drie.

Bron: CNBC

Foto: iStock