Op dit moment zien de meeste macrocijfers er behoorlijk indrukwekkend uit en steeds meer economieën hebben de coronacrisis alweer achter zich liggen. De Chinese economie wist vorig jaar als een van de weinige economieën ook al te groeien. Toch heerst er op dit moment een pessimistische stemming rondom de Chinese toekomst. En wellicht schatten beleggers de toekomst compleet verkeerd in.

De meeste economieën werden in 2020 geconfronteerd met een stevige recessie. De Chinese economie wist vorig jaar als een van de weinige economieën te groeien. Volgens economen was deze economische ‘meevaller’ onder andere te danken aan het ruimhartige Chinese overheidsbeleid. Zo was er in 2020 sprake van een stevige kredietimpuls in China. In dit geval gaat het om de bedrijfsleningen die de Chinese banken verstrekken. Door het monetaire beleid kregen bedrijven veel sneller een lening dan voorheen en dit had een positieve uitwerking op het herstel van de economische groei.

Sentiment rondom Chinese aandelen kan binnenkort gaan veranderen

Tijdens dit jaar was er met name sprake van een dalende Chinese kredietimpuls. Dat is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Stouff Capital, duidelijk in beeld gebracht. Op de grafiek is te zien dat de Chinese kredietimpuls inmiddels een bodem bereikt heeft en de verwachting is dat de Credit Impulse tijdens de komende maanden stevig zal toenemen. De Chinese overheid wil er immers alles aan doen om de Chinese groei op peil te houden.

Op de grafiek is ook te zien dat de Chinese kredietimpuls gemiddeld 12 maanden vooruitloopt op de China New Orders Index. Wat dat betreft kan er voor de Chinese economie een hoopgevend jaar gaan aanbreken. En op het moment dat beleggers dat doorkrijgen, kan ook het sentiment rondom Chinese aandelen spoedig veranderen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!