De meeste aandelenmarkten bewegen rond hun hoogtepunten en tijdens de afgelopen jaren hebben de stieren flinke winsten laten optekenen. Wat dat betreft is het in de huidige stierenmarkt moeilijk om ‘goedkope aandelen’ te vinden. Of moeten we onze ogen richten op het Verre Oosten?

In tegenstelling tot de meeste andere indices hebben de Chinese markten het de afgelopen maanden behoorlijk lastig gehad. Het handelsconflict tussen de VS en China heeft geleid tot ‘dumping’ van Chinese aandelen. De economische prognoses maken immers duidelijk dat de Chinese economie meer hinder ondervindt van het handelsconflict dan de Amerikaanse economie.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beursnieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Koers-winstverhouding bij Chinese aandelen is interessant

Juist omdat de meeste Chinese aandelen tijdens de afgelopen maanden tegenvallend hebben gepresteerd, is het de moeite waard om deze aandelen onder de loep te nemen. En dat is precies wat de strategen van Scotiabank hebben gedaan.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is te zien dat Chinese aandelen wel erg interessant geprijsd zijn. Zo bedraagt de koers-winstverhouding voor het gemiddelde aandeel binnen de Hang Seng China Enterprises Index, CSI 300 Index en de Shanghai Stock Exchange Composite Index respectievelijk 8, 13 en 14.

Ter verduidelijking: de koers-winstverhouding voor het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index bedraagt 21.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!