Recent werd bekend dat de belangrijkste Chinese index – Shanghai index – officieel in een Bear Market terecht is gekomen. Hier is sprake van op het moment dat een index met meer dan 20% daalt. Als reactie hierop dumpen steeds meer beleggers hun Chinese aandelen. Maar, is dit wel het ideale moment daar voor?

Een manier om in Chinese aandelen te investeren is bijvoorbeeld via een ETF. Een ETF is min of meer een mandje met aandelen. Een bekende Chinese ETF is de iShares China Large-Cap ETF (FXI). Deze ETF bestaat uit de 50 grootste Chinese bedrijven. Een behoorlijk betrouwbaar mandje zouden we dus kunnen stellen. Toch heeft deze ETF in enkele maanden tijd ook meer dan 20% terrein verloren.

Maken Chinese aandelen zich op voor een herstelbeweging?

De mannen van Nautilus Investment Research hebben een uitgebreid onderzoek verricht naar de daling bij deze Chinese ETF. Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Nautilus Investment Research, zijn de resultaten van dit onderzoek in beeld gebracht. Uit dit onderzoek blijkt dat dit mogelijk het ideale moment is om te profiteren van een eventuele Chinese herstelbeweging.

Zo blijkt namelijk dat de iShares China Large-Cap ETF tijdens de afgelopen 7 keer dat het meer dan 20% waarde verloor, in 6 keer van de gevallen een maand later hoger stond. Daarnaast bedraagt de gemiddelde stijging een kleine 8%. Ook de drie- en zesmaands resultaten zien er uitstekend uit.

Is dit hét moment om terug te keren naar Chinese aandelen?