Als we het over de Emerging Markets hebben dan gaat het veelal om de landen Brazilië, Rusland, India en China. Dit zijn de zogenoemde BRIC-landen. Tijdens de afgelopen jaren hebben deze groeimarkten het niet bepaald gemakkelijk gehad. Toch laat een belangrijke grafiek zien dat dit mogelijk hét moment is om terug te keren naar de Emerging Markets.

Vandaag de dag wordt er veelal gesproken over de torenhoge beurswaarderingen. Of er sprake is van een over- of onderwaardering wordt vaak bepaald aan de hand van de koers-winstverhouding. En bij de Westerse landen is duidelijk dat die koers-winstverhouding historisch hoog is. Bij de meeste groeimarkten ziet dat plaatje er compleet anders uit en ondanks dat hebben juist die beurzen de afgelopen jaren een ‘underperformance’ neergezet.

Emerging Markets kunnen gaan verrassen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Stouff Capital, is te zien dat de Emerging Markets ETF tijdens de afgelopen jaren beduidend minder goed heeft gepresteerd dan de World Index. Op deze grafiek zijn beide financiële instrumenten tegen elkaar afgezet en omdat de Emerging Markets ETF minder goed wist te presteren, is er sprake van een dalende trend. Op de grafiek is echter ook te zien dat de onderkant van het dalende trendkanaal inmiddels bereikt is. En tijdens de afgelopen jaren heeft dat meermaals geleid tot een forse ‘outperformance’ bij de groeimarkten.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de Emerging Markets een teleurstellende reeks achter de rug hebben liggen. En mocht de geschiedenis zich gaan herhalen, dan kan er binnenkort een overtuigende herstelbeweging van start gaan.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!