Tijdens de afgelopen maanden is er veel veranderd op de financiële markten. Als gevolg van het protectionistische handelsbeleid van Donald Trump en de stijgende rente, zijn veel groeilanden in de problemen geraakt. Daarnaast speelt de dure dollar hen vaak ook nog parten. Is de beursafstraffing bij de groeimarkten terecht, of is dit juist het ideale moment om in groeilanden te beleggen?

Het monetaire landschap begint langzaam maar zeker steeds meer te veranderen. Terwijl beleggers tijdens de afgelopen jaren konden genieten van lage rentes en stimulerende maatregelen, worden beleggers nu geconfronteerd met hogere rentes en verder afremmende maatregelen. En dat heeft ook grote gevolgen gehad voor de groeilanden.

Groeilanden beschikken over enorm veel potentieel

Technische analisten zeggen vaak dat ze geen oog hebben voor het fundamentele plaatje. Zij zijn immers van mening dat al het nieuws al in de koers verwerkt zit. Een van die technische analisten is Chris Kimble van Kimble Charting. Hij deelde onlangs de bovenstaande grafiek waarop de Emerging Markets Index is afgebeeld.

Volgens Kimble zijn de groeimarkten op dit moment bezig met de vorming van een zogenoemde ‘Bull Flag’. Tevens heeft de RSI-indicator (spanningsmeter) onlangs een niveau bereikt die in het verleden meermaals wist te leiden tot flinke rally’s.

Breekt er binnenkort een nieuwe rally aan bij de groeimarkten?

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER