De vrees van velen is tijdens de afgelopen nacht waarheid geworden. Rusland is inmiddels gestart met een offensief tegen Oekraïne en het is nog maar de vraag hoeveel schade dit teweeg gaat brengen. Ondertussen vluchten beleggers massaal naar veilige havens. Onder andere de zilverprijs wist tijdens de voorbijgaande uren stevig in waarde te stijgen. En dat heeft zelfs geleid tot een opwaartse uitbraak.

De beleggers die al wat langer meelopen die weten dat de edelmetalen normaliter profiteren van spanningen in de wereld. Dit komt door het feit dat goud en zilver al decennialang gezien worden als zogenoemde ‘vellige havens’. Tijdens de afgelopen uren is opnieuw gebleken waarom zij deze titel bemachtigd hebben. En de kans is groot dat er nog meer potentieel voor de edelmetalen in het vat zit.

Zilverprijs beschikt nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is het technische plaatje bij de zilverprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de zilverprijs inmiddels opwaarts is uitgebroken. De weerstandslijn is immers gesneuveld. Op de grafiek is ook te zien dat de zilverprijs nog steeds procenten verwijderd is van het hoogtepunt dat tijdens het begin van het jaar 2021 bereikt werd. De opwaartse uitbraak suggereert echter dat de zilverstieren nu een nieuwe poging kunnen doen om de grens van $ 30 te doorbreken.

Vooralsnog lijken de edelmetalen de enige echte veilige haven te zijn. Tot voor kort waren de cryptobeleggers van mening dat ook de digitale munten een veilige haven vormen, maar tijdens de afgelopen uren was dat niet waarneembaar. Sterker nog; de meeste cryptomunten wisten een stevige sell-off te realiseren.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER