Als we het over FANG-aandelen hebben, dan worden daar de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google mee bedoeld. Daarnaast worden er ook nog vaak twee andere aandelen aan dit rijtje toegevoegd: Apple en Microsoft. Zonder deze zes aandelen zou het beursplaatje er vandaag de dag compleet anders hebben uitgezien.

De aandelen Facebook, Amazon, Netflix, Google, Apple en Microsoft wisten tijdens de afgelopen jaren hoge ogen te gooien op Wall Street. Deze ‘geliefde’ aandelen wisten mooie rendementen te leveren en ook tijdens de afgelopen maanden stelden ze niet teleur.

Kan de aandelenmarkt wel zonder deze zes aandelen?

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat deze zes aandelen van cruciaal belang zijn voor de financiële markten. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de MSCI World Index op dit moment onveranderd zou staan ten opzichte van 16 maanden geleden indien de prestaties van de FANG-aandelen niet werden meegerekend. Deze grafiek maakt dus duidelijk hoe belangrijk de FANG-aandelen zijn voor de huidige aandelenmarkt.

Deze grafiek maakt ook direct pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk de aandelenmarkt op dit moment is van enkele aandelen. Zonder deze zes aandelen zag het hedendaagse beursplaatje er compleet anders uit. En de vraag is of deze afhankelijkheid wel gezond is.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar