musk

Elon Musk zal de afgelopen dagen last hebben gehad van de nodige kopzorgen. Het beursjaar 2016 pakt vooralsnog voor Tesla niet bepaald goed uit en die situatie kan de komende tijd alleen nog maar verder gaan verslechteren. Aankomende donderdag stemmen de aandeelhouders van Tesla over de mogelijke fusie tussen Tesla en SolarCity. Trump kan deze fusie gaan verpesten.

Vorige week woensdag kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Trump de volgende president van de Verenigde Staten zal worden. De verkiezingsstrijd tussen Trump en Clinton was tot het eind toe heel erg spannend, maar Trump wist uiteindelijk met een riante voorsprong de zegen naar zich toe te halen.

Gaat de deal tussen Tesla en SolarCity nog door?

Het probleem voor Tesla is echter dat Trump niet bepaald gecharmeerd is van alles wat met ‘groene energie’ te maken heeft. Er gaan zelfs geruchten dat Trump volgend jaar een einde wil maken aan het klimaatakkoord dat in Parijs gesloten is. Daarnaast is de kans klein dat er groene subsidies zullen zijn als Trump aan de macht is.

tesla-daling

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat Tesla de afgelopen weken in een dalende trend is beland. Ook afgelopen week daalde de interesse in het aandeel van de elektrische autofabrikant. De beoogde fusie tussen Tesla en SolarCity staat op dit moment op losse schroeven.