Donald Trump is een van de weinige Amerikaanse presidenten die de beurskoersen op Wall Street nauwlettend in de gaten houdt. Zijn voorgangers deden dit in veel mindere mate. Daarnaast Tweet Trump ook graag over de recordstanden op de Amerikaanse beurzen. Helaas vonden die recordkoersen een tijdje geleden voor het laatst plaats en daardoor lijkt Trump ook met de dag stiller te worden.

De aandelenmarkten hebben het niet gemakkelijk. Sinds oktober worden de wereldwijde indices geconfronteerd met hoge beweeglijkheid. Afgelopen week dook een merendeel van de indices nog onder de dieptepunten die in oktober/november werden bereikt. Wat dat betreft lijkt een ‘eindejaarsrally’ dus nog ver van ons verwijderd te zijn.

Is Trump de oorzaak van deze daling?

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump heeft de president al meer dan 35 keer over de beurs getwitterd. Maar, sinds 12 november is het behoorlijk stil geworden. Trump stuurt uiteraard nog dagelijks berichten de wereld in, maar over Wall Street heeft hij weinig te melden.

Eigenlijk is dat ook niet vreemd, want Trump Tweet in het bijzonder over mijlpalen die bereikt zijn. En er zijn op Wall Street op dit moment weinig hoogtepunten te vinden. Sommige analisten zijn zelfs van mening dat Trump de veroorzaker is van de paniek op de beurzen. En dan kan je inderdaad maar beter je mond houden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>