Beste belegger,

Het is weer zover! Na de kaskraker van april op PayPal, kijken we vandaag weer naar een nieuwe Turbo Trade van de Maand. En we blijven ook deze keer even in de technologiehoek hangen.

Maar laten we eerst nog even terugblikken op PayPal, de laatste gratis Trade van de Maand.

De trade van april, heeft maar liefst een winst opgeleverd van 52%. En kan daarbij aansluiten bij het lange lijstje van gratis winsten die we voor onze lezers hebben gerealiseerd.

Bekijk de trade hier.

Goed, laten we dan snel verder gaan met de nieuwe trade.

Sell in may?

Een beetje belegger is er mee opgegroeid: sell in may and go away, but remember to come back in september. De oude beurswijsheid is een klassiek voorbeeld van iets wat we in de technische analyse ‘seasonality’ noemen. Er zijn veel onderzoeken geweest waaruit inderdaad blijkt dat mei tot en met september, traditioneel gezien zwakkere periodes zijn op de beurs.

Maar dit soort patronen zien we ook bij andere sectoren ontstaan. Goud en zilver presteren traditioneel gezien bijvoorbeeld beter in november en december, dan in juni en juli.

En als wij kijken naar Chinese internetaandelen, dan valt op dat in de afgelopen 5 jaar de zomermaanden altijd hele goede maanden waren voor aandelen actief in de Chinese internetsector.

Seasonality bij Alibaba

Alibaba is daar een goed voorbeeld van.

De laatste 5 jaar is het namelijk altijd feest geweest. En net zoals de voorgaande jaren, zien we weer veelbelovende dingen bij Chinese internetbedrijven.

Alibaba ligt er bijvoorbeeld heel goed bij en lijkt zich klaar te maken voor een grote uitbraak. Dit valt duidelijk te zien als we kijken naar de weekgrafiek, waarbij Alibaba nu aan de bovenkant fluctueert van een groot uitbraakpatroon.

Wij gaan er vanuit dat Alibaba kan uitbreken en zien daarom veel kansen met een Turbo Long, met een stoploss op 132,61 dollar. Die heeft een hefboom van 2,9 en beweegt dus 2,9x zo hard dan Alibaba (de onderliggende waarde). Zowel omhoog als omlaag.

Een koersdoel leggen we op 210 tot 220. Dat betekent een stijging van ongeveer 5 tot 10% in de komende weken, met een verwachte winst van 14,5% tot 29% voor de Turbo.

Handelsinformatie:
Naam: BEST TURBO Long Alibaba
Stoploss: 132,61 USD
Hefboom: 2,9
ISIN: DE000CE6DLZ6

Voor meer informatie: informatiepagina Commerzbank.