deutsche bank

De grootste bank van Duitsland is sinds medio september in zwaar weer beland. In die beruchte maand werd duidelijk dat er een hoge boete boven het hoofd hangt van Deutsche Bank en als gevolg daarvan dumpten heel wat beleggers hun aandelen. Twee grote hedgefondsen zijn onlangs van mening veranderd over de Duitse probleembank.

Hoe hoog de boete voor Deutsche Bank uiteindelijk gaat zijn, staat nog niet vast. De Amerikaanse autoriteiten zijn hier nog druk over aan het beraden en de kans is groot dat er een schikking gaat komen tussen de Amerikaanse overheid en de Duitse zakenbank.

Deutsche Bank kan een bodem hebben bereikt

Hedgefondsen Marshall Wace en Discovery Capital Management zaten een aantal weken geleden nog volop ‘short’ op het aandeel Deutsche Bank. Doordat het bankaandeel zo hard in waarde is gedaald, hebben deze hedgefondsen hier volop van geprofiteerd.

Maar, op dit moment nemen beide hedgefondsen de meeste winst van tafel. Het aandeel Deutsche Bank kan een bodem hebben bereikt en als gevolg daarvan is het maar beter om de winst zo snel mogelijk veilig te stellen.

DB

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Deutsche Bank de afgelopen handelsdagen wat terrein heeft kunnen terugwinnen. Voor de rust op de markten is het te hopen dat Deutsche Bank in rustiger vaarwater terecht komt.