elon musk

Autofabrikant Tesla is in zwaar weer terecht gekomen. De producent van luxe elektrische sportauto’s heeft moeite om te voldoen aan de vraag van de consument, en daarnaast zijn er verschillende andere producenten die hun slag willen slaan. Dit alles kan er voor gaan zorgen dat de marktpositie van Tesla versoberd.

De CEO van Mercedes liet onlangs tijdens een persconferentie weten dat het bedrijf binnen 10 jaar Tesla wil verslaan. Mercedes staat bekend om haar luxe auto’s en die trend wil het bedrijf ook gaan voortzetten binnen de ‘elektrische automarkt’. Zo moeten de komende jaren meerdere spectaculaire elektrische sportauto’s van de band komen rollen.

Kan Tesla haar marktpositie behouden?

Zakenbank Goldman Sachs begint zich ook hard af te vragen of Tesla wel met de druk kan omgaan. In een vernietigend rapport laten de analisten van de Amerikaanse zakenbank weten dat Elon Musk op dit moment de verkeerde zaken met elkaar verbind. Zo wil Musk Tesla laten fuseren met zijn andere bedrijf, SolarCity.

TSLA

Deze fusie zal tot gevolg gaan hebben dat de totale schuldenlast van Tesla, die al aanzienlijk is, nog verder gaat oplopen. Ook de meeste aandeelhouders lijken niet bepaald gecharmeerd te zijn van het idee van de CEO van Tesla. Zo staat het aandeel al wekenlang onder druk.

De bedreigingen voor Tesla bestaan dus niet alleen uit externe factoren, maar ook zeker uit interne factoren. En dat mag het management zichzelf zwaar aanrekenen.