bullfight

De huidige stierenmarkt is al sinds het jaar 2009 van kracht. Deze maand kon de stier zelfs 8 kaarsjes uitblazen. We hebben niet alleen te maken met een van de langste Bull Markets ooit, ook over het rendement mogen de beleggers niet klagen. Zo is Wall Street sinds het jaar 2009 met ruim 250% in waarde gestegen.

Gemiddeld gezien zijn er binnen een Bull Market meer stijgende aandelen dan dalende aandelen. Toch is het heel belangrijk om niet zomaar een wilde gok te doen. Ook in tijde van stijgende beurskoersen is het van groot belang om het kaf van het koren te scheiden. MarketWatch heeft de beste aandelen binnen de S&P 500 index sinds het jaar 2009 op een rij gezet. En we mogen wel zeggen dat dit illustere rijtje behoorlijk indrukwekkend is.

Deze pareltjes zijn met meer dan 1.000% in waarde gestegen

mw_graphics_2016

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, zijn de absolute winnaars van deze stierenmarkt in beeld gebracht. Het indrukwekkendste van deze grafiek is dat er ruim 40 aandelen binnen de S&P 500 index noteren die de afgelopen 8 jaar met meer dan 1.000% in waarde zijn gestegen.

De absolute winnaar is het aandeel GGP. Het beursgenoteerde bedrijf General Growth Properties – dat zich bezighoudt met vastgoed – kreeg tijdens de financiële crisis nog flinke tikken te verduren, maar sinds het jaar 2009 is er sprake van een flinke beursrally.

De meest bekende aandelen binnen dit rijtje zijn toch wel Netflix, Apple en NVIDIA. Ook deze drie bekende aandelen wisten de afgelopen jaren met meer dan 1.000% in waarde te stijgen. En er zijn genoeg beleggers onder ons die dat zeker van Apple niet wisten.