Rijk worden is niet zozeer een kwestie van niet kunnen, het is bij de meeste mensen veelal een probleem van niet durven. Rijkdom in overvloed spreekt heel veel mensen aan, maar toch hebben ze angsten om het waar te maken. Wanneer je deze angsten kan overwinnen, blijft het hard werken maar komt het doel veel sneller dichterbij: rijk worden kan!

De enige die er verandering in kan brengen, dat ben jij. Dit is een lijst met de meest voorkomende struikelblokken en angsten die meeste mensen ervan weerhouden rijk te worden. Wil je in de toekomst rijkdom in overvloed? Overwin deze 12 angsten:

Je hebt de angst van een middenklasser

De middenklasse kijkt naar geld via angst terwijl rijke mensen geld zien als vrijheid, opportuniteit en overvloed. Iedereen heeft geld nodig, laat het geld dan ook voor jou werken.

Je hebt angst om ‘slecht’ te worden

Veel niet-rijke mensen denken dat rijke mensen altijd hun rijkdom vergaren via oneerlijke praktijken. Maar de meeste rijke mensen bouwen hun fortuin door hard werken, ambitie en visie.

Je hebt angst voor succes

Veel mensen willen wel succes, maar diep van binnen hebben ze schrik dat wanneer het hen overkomt, ze niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Succesvolle mensen gebruiken deze angst om hen nog beter te maken en te slagen.

Je hebt angst dat je het niet verdient om rijk te worden

De gemiddelde middenklasser gelooft dat rijkdom enkel weggelegd is voor ‘de happy few’. Maar iedereen verdient het om rijk te worden. Geld is als de zon, het is er voor iedereen en het is er in overvloed.

Je gelooft dat het nobel is om arm te zijn

Velen geloven dat ze tevreden moeten zijn met wat ze hebben en dat ambitie gelijk staat met hebzucht. Maar er is een groot verschil tussen gezonde ambitie en ‘over lijken gaan’. Armoede brengt je geen financiële onafhankelijkheid.

Je bent bang om je vrienden te verliezen

Als je echt vrienden verliest als je rijk bent, kan je de vraag stellen of het wel echte vrienden zijn. Echte vrienden aanvaarden je zoals je bent, ook als je meer geld hebt als hen.

Je denkt dat je niet slim genoeg bent

Veel rijke mensen hebben weinig algemene kennis, maar wel veel kennis over hun vakgebied. Ze leren constant bij en verrijken zich met allerhande informatie. Kennis kan je altijd en overal opdoen.

Je hebt angst van ambitie

Iedereen heeft het in zich wat nodig is om rijk te worden, je moet er enkel in geloven dat je zult slagen. Wat doe je graag? Waar ben je goed in? Wat wil je bereiken.

Je verwisselt tijd met geld

De meeste mensen denken dat je veel meer tijd moet spenderen aan werk om rijk te worden. Dit is niet waar. Bekijk hoe je zo efficiënt mogelijk je tijd kunt invullen om er zo veel mogelijk geld aan over te houden. Succesvolle mensen weten de perfecte balans tussen werk en ontspanning.

Je gelooft dat rijk worden veel werk is

Rijke mensen zien geld als een middel om (nog) rijker te worden terwijl de gewone mens denkt dat geld dient om de rekeningen te betalen. Laat geld voor je werken in plaats dat jij werkt voor je geld.

Je hebt de mentaliteit van iemand die op de lotto speelt

De gemiddelde persoon speelt op de lotto omdat hij denkt dat dit de enige manier is om rijk te worden. En dat is het dan ook voor hen. Ze geloven niet in hun eigen mogelijkheden en hopen op een bijna onbestaande kans om rijk te worden zonder dat ze er iets voor moeten doen.

Je hebt angst van het oncomfortabele

De meeste mensen zoeken fysiek, psychisch en emotioneel comfort. Rijk worden is echter helemaal niet gemakkelijk en je moet dan ook uit uw comfortzone stappen. Je moet leren omgaan met onzekerheid, dat is de prijs die je moet betalen om rijk te worden.

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.