miljonair worden geld verdienen

Miljonairs worden meestal niet rijk geboren. Ze vergaren hun fortuin door hard te werken, weinig uit te geven aan nutteloze dingen, sparen en investeren. Het lijkt een simpele strategie, maar toch slaagt er maar een minderheid in. Hoe komt het dat jij nooit €1 miljoen zal verdienen en anderen wel?

We spreken dan wel over een minderheid aan miljonairs, maar België en Nederland kennen toch enkele honderdduizenden miljonairs. Zó moeilijk is het dan ook weer niet. Waar ga jij in de fout?

# 1. Je kiest het verkeerde beroep

Je rijkdom begint al bij je eerste job. De ene sector betaalt al meer dan de andere. Wanneer je vanaf het begin start bij een ‘rijke sector’, zoals de technologiesector, chemie, farma of de financiële sector, heb je al een streep voor om rijk te worden. Probeer dan ook nog eens een hoger loon te onderhandelen en je bent helemaal vertrokken.

# 2. Je hebt angst van de aandelenmarkt

Ken jij iemand die miljonair is geworden door te sparen? In deze tijden is dat helemaal ‘not done’. Je moet investeren op de aandelenmarkt om je geld voor jou te laten werken zodat jij steeds minder moet werken voor jouw geld. Met de juiste begeleiding is de aandelenmarkt perfect om geld te verdienen.

# 3. Je spaart niet genoeg

Wie niet kan sparen, zal nooit rijk worden. Sparen betekent dat je minder uitgeeft dan je verdient. Wanneer je veel verdient, maar alles uitgeeft, zal je ook nooit rijk worden. Leef onder je vermogen en laat je vermogen zo sneller groeien.

# 4. Je let niet op de kleine centjes

Van het kleingeld in je portemonnee ga je ook niet rijk worden, maar met de kleine centjes bedoelen we de kleine kosten waar je niet op let. Extra kosten omdat je een factuur te laat betaalt, extra bankkosten om je rekeningen te ‘beheren’, kosten voor je beleggingen, … kleine centjes kunnen een groot verschil maken wanneer je op de kosten let.

# 5. Je hebt schulden

Wie steeds schulden moet afbetalen, betaalt rente. Die rente werkt zoals samengestelde interest, maar dan aan de verkeerde kant. Zolang je rente moet betalen op schulden, kan die rente geen geld opbrengen om er rijk van te worden. Leen alleen wanneer dat écht noodzakelijk is.

# 6. Je negeert je gezondheid

Sporten, gezond eten, mediteren, ontspanning, … het draagt allemaal bij tot een gezond leven. 98% van de miljonairs houden hun lichaam gezond. Waarom? Het geeft meer energie, meer creativiteit, minder stress en het kost vooral veel minder aan gezondheidszorg.

# 7. Je hebt geen doel in je leven

94% van de miljonairs heeft een specifiek doel in zijn/haar leven. Een doel zorgt voor motivatie, drive, een reden van bestaan. Iedereen kan een doel hebben, familiaal, sportief of zakelijk. Maar zonder doel weet je niet wat je moet doen.

Bron: Kiplinger