zilver

De zilverprijs wist recent uit te breken. Dit kwam mede door de flinke prijsstijging bij het goud. Natuurlijk ging het zilver de grote broer achterna en dat zorgde voor een flinke prijsstijging. Toch lijkt de zilverprijs op het huidige moment eerst een stapje terug te moeten doen. De prijsstijging ging namelijk zo rap dat we op de daggrafiek een ‘overbought’ signaal krijgen. Het belangrijkste voor het zilver is dat het een einde heeft gemaakt aan de negatieve trend. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan voor het zilver, maar de weerstandslijn kunnen we op het huidige moment even achter ons laten.

Zilverprijs kan nog flink in waarde stijgen

De komende maanden moeten we dus rekening gaan houden met een verdere stijging bij de zilverprijs. En dit is toch wel tegen de verwachtingen van veel analisten in. Diverse analisten zijn nog steeds uitermate negatief over zowel het zilver als het goud. Zij hebben daarom ook recent gewaarschuwd om niet mee te gaan in de huidige kooplust die aanwezig is bij het goud en zilver.

zilver-uitbraak

Op de grafiek hierboven kunnen we echter zien dat het zilver afstand heeft gedaan van de weerstandslijn. Daardoor zouden we dus de komende tijd een flinke prijsstijging kunnen verwachten. Natuurlijk zijn er nog genoeg hindernissen waarmee de zilverprijs moet afrekenen. Het lot van de zilverprijs is dus nog steeds niet bepaald. Wel is het duidelijk dat de meeste analisten nog steeds negatief zijn over het edelmetaal. De grafiek laat ons echter zien dat we een stevige bodem hebben gemaakt. Nu de weerstandslijn is gebroken lijkt een verdere stijging het meest aannemelijke scenario te zijn. Wilt u een belegger worden? Gebruik onze tips – Download de gratis Trading Gids