De Bitcoin kende dit jaar een valse start. Tijdens de afgelopen weken moest de Bitcoin flink waarde inleveren en dat heeft hoofdzakelijk te maken met de strengere regelgeving van diverse landen. Met name de dalende beweging van de afgelopen week heeft behoorlijke schade aangericht.

Volgens diverse technische analisten was de Bitcoin de afgelopen weken bezig met het vormen van een zogenoemd omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon. Een dergelijk patroon wordt binnen de technische wereld bestempeld als een betrouwbaar bodempatroon. Toch staat dit bodempatroon op dit moment behoorlijk onder druk door de koersdaling van de afgelopen week.

Tot hoe ver kan de Bitcoin gaan dalen?

Volgens Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, beweegt de Bitcoin al 5 jaar lang binnen een stijgend trendkanaal. Op de bovenstaande grafiek (Kimble Charting) is dit trendkanaal in beeld gebracht. Op deze grafiek is ook te zien dat de digitale munt in december wist af te ketsen van de weerstandslijn. Sinds dat moment is de neerwaartse druk flink toegenomen en op dit moment staat de korte termijn steunlijn zelfs onder druk.

Volgens dit trendkanaal kan de Bitcoin veel verder vallen dan waar de meeste analisten rekening mee houden. De belangrijkste steunlijn (die van het vijfjarige trendkanaal) beweegt immers rond de 2.000 dollar. De beleggers die investeren in de cryptosector, moeten rekening houden met de nodige volatiliteit. Zeker nu steeds meer overheden de handel van digitale munten aan banden proberen te leggen.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven