goud baren goudprijs

Het was nog eens een klein bloedbad op de goud- en zilvermarkt. Beleggers dumpten edelmetalen alsof het de pest was. De goudprijs zakte door de barrière van $1.300 waardoor de verliezen verder opliepen. Goudmijnaandelen stonden op een gegeven moment zelfs 10% en meer lager. Toch lijkt deze dump gefabriceerd, net als in 2008.

De goudprijs bewoog al 6 weken tussen $1.300 en $1.350. Een daling onder $1.300 triggerde dan ook verschillende verkooporders wat de daling versnelde. Investment Research Dynamics ziet echter veel gelijkenissen met 2008 toen de goudprijs ook naar beneden werd gewerkt. Een paar maanden later brak de hel los met de val van Bear Stearns en Lehman Brothers.

Bij de openingsbel van de Comex werden in de eerste 30 minuten voor 3,2 miljoen ounces goudcontracten op de markt gedumpt. Dit veroorzaakte een enorme prijsdaling. De Comex zelf heeft echter maar voor 2,5 miljoen ounces leverbaar goud in zijn kluizen liggen. Dit ruikt dus sterk naar manipulatie.

Goud dumpen Comex

2008 déjà vu?

In 2008 werd de goudprijs ook al eens naar beneden gewerkt omdat goud begon aan te geven dat er iets goed fout zat. Dat bleek later de val van verschillende grote banken te zijn. Zonder interventie van papieren dumping zou de goudprijs in 2008 al $2.000 aangetikt hebben, zegt I.R.D.. Dat niveau werd echter in 2011 nog bijna gehaald, wanneer de grootste storm was gaan liggen.

Online beleggen in fysiek goud en zilver

Wanneer de gouden kanarie in de koolmijn de mond wordt gesnoerd, valt het niet op dat er achter de schermen iets ergs aan het broeden is, aldus I.R.D. Waar het in 2008 nog niet duidelijk was waar de zwakke plek lag, is het dat deze keer wel: Deutsche Bank.

GDX

Wat moeten beleggers nu doen?

De koersval van gisteren boezemt veel beleggers angst in. Wanneer goud en zilver enkele procenten dalen op een dag en goudmijnaandelen meer dan 10% crashen, is de eerste reactie om onmiddellijk op de verkoopknop te duwen. Maar dat is de verkeerde reactie. Goudmijnaandelen zijn nog steeds bij de best presterende activa dit jaar, zelfs na de forse correctie van de laatste weken.

Wie eerder dit jaar fan was van goudmijnaandelen, moet er nu tot over zijn oren op verliefd zijn. Nu kan je ze opnieuw kopen aan een aantrekkelijke waardering. (Meer info vind je in deze Alert van het Goud en Zilver Rapport)

Bron: Investment Research Dynamics

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER