Porsche Mission E

Ook Porsche moet mee met de elektrische trend in de auto-industrie. Terwijl de elektrische auto’s van Tesla bijna geruisloos zijn, kampt Porsche met zijn imago van brullende motoren. De elektrische Mission E moet het merk Porsche in ere houden en daar hoort een brullende motor bij.

Porsche werkt al 2 jaar aan de Mission E, een 4-deurs elektrische sportwagen die op de Panamera lijkt. Het Duitse sportmerk trok een budget van €1 miljard uit om een vooraanstaande rol te spelen in de autowereld van de toekomst.

Volgens de Duitse autofabrikant zal het bedrijf 1.400 mensen in dienst nemen de komende jaren om van de Mission E een productieauto te maken. Nog voor de elektrische sportwagen op de wegen te zien zal zijn, zal Porsche nog andere modellen bekend maken.

Porsche Mission E (2)

En Porsche heeft natuurlijk een imago hoog te houden.

De SUV was al een doorn in het oog van de die-hard Porsche fans, al maakt die SUV nu het merendeel van de omzet uit. Daarom dat Porsche extra aandacht besteed aan het geluid van de Mission E. Klanten van Porsche verwachten een ronkende motor. Een speciaal team zal hiervoor instaan.

Vanaf 2020 komt de productie van elektrische voertuigen waarschijnlijk in een versnelling terecht. De Europese Unie wil vanaf het volgende decennium de uitstoot van koolstofdioxide drastisch verminderen. Andere merken zoals Mercedes, Audi, BMW en Tesla staan allemaal klaar om een reeks van elektrische auto’s op de markt te brengen.

Porsche Mission E (3)

Volgens onderzoeksbureau LMC Automotive zullen er in 2020 meer dan 1,2 miljoen elektrische auto’s verkocht worden. En daar wil Porsche zijn deel van opeisen, zeker in het segment van de sportieve wagens.

De Mission E zal een batterij dragen van 800 volt tegenover de standard van 400 volt bij elektrische auto’s. De batterij zou opladen tot 80% van het vermogen in 15 minuten. Daar kan een afstand van 400 kilometer mee afgelegd worden. Met 600 pk trekt de Porsche op van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en haalt de Mission E een topsnelheid van 240 km/u.

Bron + Foto’s: Bloomberg + Porsche