Peter Thiel

Peter Thiel is een investeerder in Silicon Valley. Hij is dus goed geplaatst om de toekomst van de technologiewereld in te schatten. Thiel is voornamelijk bekend van zijn vroege investering in Facebook, maar heeft nog veel meer prijzen in zijn kast staan. De geschiedenis van Apple ziet hij minder rooskleurig in.

Thiel was ook een uitgesproken voorstander van Donald Trump en zetelde in het overgangsteam van de nieuwe president. In een Q&A met de New York Times spreekt Thiel vrijuit over Donald Trump en de technologiebedrijven. Op de vraag wat hij van Apple denkt, kwam een verrassend antwoord:

Is het tijdperk van Apple voorbij? Dat klopt, zegt Thiel, we weten allemaal hoe een smartphone eruit ziet en wat je ermee kan doen. Het is niet de fout van Tim Cook, maar het is een gebied waar er nog maar weinig innovatie zal plaatsvinden.

Apple heeft een teleurstellend jaar achter de rug. Voor de eerste keer in de geschiedenis daalde de omzet van de iPhone. De iPhone bestaat dit jaar 10 jaar. Waarnemers gaan er van uit dat de iPhone 7 een overgangssmartphone was en dat de volgende iPhone opnieuw de wereld zal verbazen.

Peter Thiel gelooft daar niet zo in. Indien Apple de wereld wil blijven verbazen, zal het dat op een ander gebied moeten doen. Zo gaan er ook al geruchten dat Apple achter het innovatieve elektrische autoproject zit van Faraday Future.

Zolang Apple geen nieuwe wereldschokkende sector aanboort, lijkt de glorieperiode van de reus uit Cupertino voorbij, aldus Peter Thiel.

Bron: Business Insider