Warren Buffett funny

Warren Buffett is niet alleen een van de rijkste personen ter wereld, hij is ook een van de zuinigste personen ter wereld. En Buffett voelt zich daar goed bij. Hij leeft zoals hij investeert, hij betaalt nooit te veel. En toch is hij een van de meest besproken personen ter wereld.

In een nieuwe documentaire “Becoming Warren Buffett,” op H.B.O. krijgen de kijkers een inzicht in zijn dagelijkse leven. De man die volgens Forbes ongeveer $74 miljard waard is en gemiddeld zo’n $2 miljoen per dag verdient, is om 3 redenen geen typische miljardair.

Buffett staat al sinds de jaren ’80 op de lijst van rijkste personen ter wereld, maar weinigen hebben zo’n ‘normaal’ leven als Warren Buffett. Deze 3 atypische gewoontes van een miljardair vind je wel bij Warren Buffett.

# 1. Zijn huis

Een Indische olie- en gasmagnaat bouwde een huis met 27 verdiepingen voor zichzelf. Larry Ellison, CEO van Oracle, heeft voor $1 miljard aan vastgoedinvesteringen. Maar Warren Buffett woont nog steeds in het huis dat hij kocht in 1958 voor $31.500. (in 2017-dollars: $262.000)

Buffett woont op 5 minuten afstand van zijn bescheiden kantoor waar slechts 25 medewerkers een conglomeraat van $211 miljard aan omzet beheren. Er hangen in zijn kantoor geen dure Picasso’s of dergelijke aan de muur, maar krantenknipsels die hem herinneren aan de financiële crisis van 1907 en Black Tuesday (zodat hij weet dat er elk moment iets kan gebeuren).

# 2. Zijn auto

Geen nieuwe Bugatti of zeer waardevolle oldtimers. Warren Buffett rijdt zelf in zijn eigen Cadillac XTS naar zijn werk. Deze Cadillac kocht hij van General Motors CEO Mary Barra toen hij haar een rondrit gaf in Omaha. Na 5 minuten had zij Buffett overtuigd dat deze beter was dan zijn oude Cadillac DTS.

# 3. Zijn dieet

Geen sterrenrestaurants voor Buffett. De miljardair rijdt iedere morgen langs de lokale McDonald’s voor zijn ontbijt. Tijdens de opnames kocht hij zijn traditioneel ontbijt Sausage, Egg & Cheese McMuffin voor $2,95 in plaats van een Bacon, Egg & Cheese Biscuit voor $3,17 omdat de aandelenmarkt de dag ervoor gedaald was.

Op een gegeven moment heeft geld geen nut meer, zegt Buffett. In heel zijn leven zal hij minder dan 1% van zijn fortuin hebben uitgegeven. De andere 99% schenkt hij dan ook aan goede doelen. Hij ziet zijn miljarden als een middel om anderen te helpen.

Bron: Forbes