Apple Selfie

Apple heeft een patent gekregen voor ‘advanced facial recognition technology’. Dit hint op een revolutie bij de volgende iPhone. Via deze technologie zou ‘Verhoogde Realiteit’ (zoals het spel Pokémon Go) mogelijk zijn. Dit zou de iPhone ook in staat stellen om 3D-selfies te nemen. Een andere toepassing zou een zelfrijdende auto van Apple kunnen zijn.

Top Apple analist Ming-Chi Kuo voorspelde vorige maand al dat de nieuwe iPhone 8 gebruik zou maken van een camera en infrarood module dat gezichten kan herkennen. Dit zou het mogelijk maken om 3D-selfies te nemen. Hierdoor zou je bijvoorbeeld het gezicht van personage in een spel kunnen vervangen door jouw eigen gezicht.

Het toegekende patent bevestigt het vermoeden van Ming-Chi Kuo.

JP Morgan analist Rod Hall verwacht dat de iPhone camera in staat zal zijn de HOME-knop te vervangen via een 3D-scanner voor gezichtsherkenning. Via de 3D-scanner kan je dan je iPhone beveiligen of het kan dienen als bevestiging voor aankopen in de App Store of via Google Pay.

Wordt de Apple Car dan toch realiteit?

De camera zou met deze technologie de omgeving scannen en gezichten kunnen herkennen. Zelfs wanneer er 2 gezichten in het beeld staan, zou de iPhone de verschillen kunnen detecteren, ideaal voor 3D-selfies te maken.

Anderzijds kan deze technologie ook gebruikt worden om objecten te analyseren, zoals objecten in het verkeer. Dit voedt opnieuw de geruchten dat Apple aan een elektrische of zelfrijdende auto werkt. Er gaan al geruime tijd geruchten dat Apple deze markt wil betreden. Het is mogelijk het grootste geheime project uit de geschiedenis van het bedrijf uit Cupertino.

Ook ‘Verhoogde Realiteit’ staat hoog op de agenda van mogelijke toepassingen bij de nieuwe iPhone. CEO Tim Cook zei zelf dat ‘Verhoogde Realiteit’ een enorme impact kan hebben, gelijkaardig aan dat de impact van de iPhone. Bij ‘Verhoogde Realiteit’ wordt de echte wereld gemengd met een digitale wereld. Een 3D-camera is essentieel voor zo’n toepassing.

Bron: CNBC

Wat denk jij? Waar gaat Apple dit patent voor gebruiken?