Het was vooral Mercedes die de laatste maanden het ene na het andere nieuwe model introduceerde. Na meer dan 10 jaar de lijst aan te voeren van grootste autoproducent ter wereld, moest BMW begin dit jaar dan ook tevreden zijn met de 2e plaats, achter concurrent Mercedes-Benz. Maar met een nieuwe 8-serie, wil BMW terug de grootste worden.

BMW zal later deze maand de nieuwe 8-serie voorstellen op het 2017 Concorso d’Eleganza Villa D’Este in Italië. Bovenstaande afbeelding is een teaser van BMW hoe de nieuwe 8-serie eruit kan zien.

Naar verwachting komt de Duitse autoproducent met een 2-deurs en 4-deurs versie van de 8-serie. Volgens BMW zelf zal de nieuwe modellijn een combinatie worden van sportieve dynamiek en luxe. CEO Harald Krüger omschrijft het als volgt:

“a true luxury sports coupe”

en

“ a slice of pure automotive fascination”

BMW i8

BMW i8

De nieuwe 8-serie moet de 6-serie vervangen. De verkoop van deze laatste zal waarschijnlijk uitdoven met de introductie van de 8-serie.

De Concorso d’Eleganza Villa D’Este begint op 26 mei. Echte BMW-liefhebbers kunnen nu al beginnen aftellen naar de introductie van de nieuwe 8-serie.

Bron: Business Insider

Foto: Motor Authority