Gisteren sloeg de stemming op de beursvloer compleet om. De meeste wereldwijde aandelenmarkten moesten gisteren flink waarde inleveren en daarbij werden belangrijke steungrenzen neerwaarts doorbroken. Het is dus duidelijk dat de beren nog steeds in leven zijn.

De Duitse beurs heeft op weekbasis op dit moment te maken met een flinke daling. In vergelijking met het slot van vorige week vrijdag noteren we op dit moment ruim 2% lager. Voor de stieren is het zaak om vandaag een plusje op de borden te krijgen, want we zijn bij een cruciaal punt terecht gekomen.

Duitse beurs hapt naar adem

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Duitse beurs op dit moment terecht is gekomen bij de grens van 12.400 punten. Deze grens is erg belangrijk, want eerder dit jaar wisten we deze weerstand (uit 2015) nog te doorbreken. Binnen de technische wereld zou dus nu de oude weerstand moeten fungeren als nieuwe steun.

Mocht de Duitse beurs daarentegen vandaag een slot krijgen onder deze belangrijke steungrens, dan zouden we op korte termijn te maken kunnen gaan krijgen met meer verzwakking. Het gaat dus een spannende laatste handelsdag van de week worden.