Een mysterieuze handelaar op Wall Street heeft een wel heel bijzonder optieconstructie opgezet. Hij ‘gokt’ er namelijk op dat de volatiliteit tegen oktober fors omhoog gaat. Een fors hogere volatiliteit komt vaak voor bij een stevige correctie op de aandelenmarkt. Indien zijn constructie uitkomt, verdient hij $262 miljoen.

De VIX is de angstbarometer van de aandelenmarkt. VIX staat voor de CBOE Volatility Index en noteert al maanden op een bijzonder laag niveau. Recent werd zelfs nog een all-time low neergezet. Een handelaar ‘wedt’ er nu op dat deze extreem lage volatiliteit tegen oktober voorbij is.

Dit is zijn optieconstructie:

– Hij kocht 262.000 VIX put opties die vervallen in oktober met een uitoefenprijs van 12.

– Daarna kocht de trader een VIX 1×2 call spread. Dit wil zeggen dat hij 262.000 contracten kocht met een uitoefenprijs van 15 en 524.000 contracten verkocht met een uitoefenprijs van 25.

Wanneer de VIX voor de vervaldag in oktober niet boven 25 noteert, kan de trader in een perfect scenario $262 miljoen verdienen. Wanneer de VIX boven 35,2 noteert, begint hij geld te verliezen.

Het lijkt ‘een wilde gok’ van deze handelaar aangezien de VIX dit jaar al meer dan 20% lager noteert en veel beleggers op het verkeerde been heeft gezet. Maar er zijn enkele redenen om aan te nemen dat oktober als vervaldag niet willekeurig gekozen is.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

3 redenen waarom deze trader gelijk kan krijgen

Er zijn namelijk enkele evenementen in aantocht die de lage volatiliteit kunnen beëindigen.

Zo zijn er nog 2 meetings van de Federal Reserve voor de uitoefenprijs. Er moet voor die datum ook een beslissing volgen over het schuldplafond in de Verenigde Staten. En de Federal Reserve zal starten met het afbouwen van de balans.

Dit zijn allemaal elementen die een daling van de aandelenmarkt en dus een stijging van de VIX in de hand kunnen werken.

Wil jij ook geld verdienen met opties? Volg het Optie Rapport.