1.000%! Dat wil zeggen dat iedere €1.000 nu €11.000 waard is. Bitcoin bereikte een nieuw record boven $4.500. Dit geeft de grootste cryptomunt een waarde van $75 miljard. De volledige cryptomarkt is nu al $165 miljard waard. Dat is bijna 1.000% hoger dan begin dit jaar. Maar de grootste stijging komt van de altcoins, die stegen 4.400% in waarde.

Bij de altcoins kon je dus van iedere €1.000 zo’n €45.000 maken.

Op 1 januari van dit jaar bedroeg de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten $17 miljard, nu dus $165 miljard of een stijging van bijna 1.000% op 8 maanden. Maar de strafste prestatie komt van alle munten exclusief Bitcoin. Honderden altcoins waren begin dit jaar $2 miljard waard, nu $90 miljard of een stijging van 4.400%.

Hiermee zijn de cryptomunten op 8 maanden tijd verschillende nationale munten en zelfs grote betalingsnetwerken voorbij gestoken in waarde.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Alles wat de cryptomarkt doet, lijkt in goud te veranderen. Dogecoin, dat begon als een grap, is bijvoorbeeld al $200 miljoen waard. Bitcoin Cash, dat niet geacht werd te overleven, heeft al een marktwaarde van bijna $10 miljard.

Crypto Bubbel?

Beleggen in een ontluikende markt als de cryptomunten is niet zonder gevaar. Ups worden afgewisseld met downs en zelfs heuse crashes. Maar met de instroom van steeds meer grote, institutionele beleggers lijkt het alsof de markt groeit naar een volwaardige activa klasse.

De cryptomarkt lijkt veel op de internetgekte van eind vorige eeuw, maar dan in het kwadraat. Alles gaat nu meer dan dubbel zo snel: de ontwikkeling én de waardering.

En net als met de internetbubbel is de kans ook vandaag groot dat cryptomunten stilaan een bubbel vormen/worden. Het voordeel aan een bubbel is echter dat het langer kan blijven stijgen dan je voor mogelijk houdt. Het nadeel is dat wanneer de bubbel leegloopt, alles bijzonder snel naar beneden zal gaan.

Maar de cryptomunten die dit overleven zullen net als na het leeglopen van de internetbubbel nog voor bijzonder veel winst kunnen zorgen. Het belangrijkste is dus dat je in de juiste munten zit.

Bron: CoinTelegraph

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>