De laatste dagen waren een redelijk dolle rit voor Bitcoin. Na het afblazen van SegWit2x steeg Bitcoin naar een nieuw record van $7.800 om daarna snel terug te vallen naar $5.600. Daarop steeg Bitcoin weer even snel naar $6.600, een stijging van meer dan $10 miljard in minder dan 12 uur. En als de geschiedenis een goede raadgever is, is dit nog niet het einde.

Een daling van meer dan 20% is niet ongewoon bij Bitcoin. De grootste cryptomunt ter wereld daalde dit jaar alleen al 5 keer meer dan 30% om daarna opnieuw naar een nieuw record te stijgen. De laatste 4 keer dat Bitcoin 20% daalde, stond de grootste cryptomunt 2 weken later gemiddeld 28% hoger.

Op de tabel is ook te zien dat Bitcoin gemiddeld 61,5% hoger staat na 4 weken volgend op een daling van minstens 20%.

Bitcoin werd vooral afgestraft voor het falen van de SegWit2x upgrade. Daarop vloeide massaal geld uit Bitcoin naar Bitcoin Cash en Dash. Maar deze ‘digitale coup’ duurde minder dan een weekend.

Eenvoudig geld verdienen met cryptomunten

De trend blijft nog steeds de grote vriend van Bitcoin. Tom Lee bijvoorbeeld ziet Bitcoin de komende jaren nog stijgen naar $25.000. Miljardair en crypto hedge fund manager Mike Novogratz zegt dat cryptomunten de grootste bubbel uit de geschiedenis worden, MAAR dat je ondertussen nog wel heel veel geld kan verdienen.

Bron: CNBC