De aankondiging van Fidelity Investment om handel en custody te gaan aanbieden voor digitale activa zoals cryptomunten is groot nieuws. Een gigant als Fidelity doet dit natuurlijk niet zomaar. Volgens een intern onderzoek is er namelijk een ‘extreem hoog percentage’ van het institutioneel geld geïnteresseerd. Dat belooft veel voor de toekomst van cryptomunten.

Fidelity Investment, dat zo’n 7.500 miljard dollar onder beheer heeft, begint zijn crypto handel en custody met Bitcoin en Ethereum. Dit zijn de 2 grootste en meest liquide cryptomunten. Fidelity zal hiervoor bij een aantal cryptobrokers op zoek gaan naar de beste prijs.

In eerste instantie bouwt Fidelity zijn infrastructuur uit voor institutionele klanten omdat die vandaag de dag nog weinig tot geen mogelijkheden hebben om de cryptomarkt te betreden. Nochtans is het grote geld geïnteresseerd. Volgens Fidelity is er “an extremely high percentage interested in this space.”

Lees in dit gratis rapport waarom je vandaag moet beleggen in cryptomunten

Belangrijkste cryptonieuws van het jaar

Een van de eerste klanten is Galaxy Digital van miljardair Mike Novogratz. Volgens Novogratz zal de markt voor institutioneel geld stilaan de eerste stappen zetten. Iedere nieuwe speler opent een deur voor de volgende speler. En zo zal de bal steeds sneller gaan rollen.

Vooral begin 2019 verwacht Mike Novogratz dat grote beleggers, pensioenfondsen, … de weg naar de cryptomarkt zullen vinden. Er worden hier en daar aankondigingen gedaan. Daarna moet alles nog in stelling worden gebracht. Dat duurt vaak enkele maanden.

Volgens Messari, een crypto research bureau, is de zet van Fidelity Investment de belangrijkste aankondiging voor de cryptowereld dit jaar. Dat betekent dat dit een nog grotere impact zal hebben dan de oprichting van Bakkt.

“This is the largest institutional foray into crypto to date, and the industry’s biggest news of the year. Fidelity is the world’s fifth biggest asset management firm, with trillions under management. Now they’re going crypto, the first of its kind to do so.”

Bron: TrustNodes

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)