Het Bitcoin-netwerk wordt met de dag robuuster. Zo brak de hashrate op het netwerk onlangs weer een nieuwe all-time-high. Dat blijkt uit data van Blockchain.com. De all-time-high betekent dat de prijs per bitcoin ook snel omhoog zal gaan. Althans dat stelt Max Keiser, een bekende belegger in bitcoin.

Begin deze maand werd het record al verbroken. Maar de kracht van het Bitcoin-netwerk dendert maar door. Nu bedraagt de hashrate 82,5 TH/s. Volgens Keiser zal de prijs per bitcoin de hashrate volgen, zo zei hij in een tweet:

Prijs volgt hashrate en de grafiek van de hashrate blijft in zijn 9-jarige stierenmarkt. #Bitcoin

Volgens mediaplatform Cointelegraph zorgt een hogere Bitcoin hashrate er voor dat het netwerk veiliger is. Hierdoor neemt het vertrouwen van beleggers toe, wat tot meer vraag leidt. Daarom stelt Keiser dat de prijs de hashrate zal volgen.

Prijs ook van invloed op de hashrate

Toch werkt de relatie tussen de hashrate en de prijs twee kanten op. Want door een hogere prijs per bitcoin wordt het voor miners ook interessanter om bitcoins te minen, en dus meer hashrate te leveren.

De hashrate op het netwerk wordt geleverd door miners.

Naast de uitgifte van bitcoins en het faciliteren van transacties zorgen miners voor de veiligheid van de Bitcoin. Miners gebruiken computerkracht om bitcoins te genereren. Deze computerkracht wordt uitgedrukt in de hashrate. Tegelijkertijd functioneert deze kracht als een soort firewall om het netwerk, waardoor hackers de Bitcoin niet kunnen manipuleren.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock