party-animal-wall-street-bull

We zijn aangekomen bij het laatste kwartaal van dit beursjaar en veel beleggers zouden het liefst nog een eindejaarsrally zien. De afgelopen maanden is er namelijk weinig te halen geweest op de aandelenmarkten en daardoor staan er genoeg beleggers te trappelen om de komende maanden nog wat rendement op te halen. Voor de beleggers die nog geloven in de kansen van de aandelenmarkten hebben wij 3 geweldige grafieken gevonden. Deze grafieken laten zien dat we dit kwartaal wel eens flink in waarde zouden kunnen gaan stijgen.

winst-laatste kwartaal1

Op de eerste grafiek is te zien dat het laatste kwartaal historisch gezien het beste presteert van allemaal. De helft van het totale rendement (over de afgelopen 25 jaar) werd behaald in het laatste kwartaal.

winst-laatste kwartaal2

Op de tweede grafiek is extra goed zichtbaar dat het vierde kwartaal het meest van de tijd een mooie prestatie weet neer te zetten. Uiteraard moeten we een uitzondering maken voor het jaar 2008. In dat jaar moesten we tijdens het laatste kwartaal veel waarde inleveren.

Dit kwartaal kunnen we te maken krijgen met een flinke stijging

Zoals u op de bovenstaande grafieken kunt zien ziet de verwachting voor dit kwartaal er erg goed uit. Het verleden geeft geen garantie voor de toekomst, maar het verleden herhaalt zich wel vaak. Ten slotte hebben we nog een laatste grafiek voor u uitgekozen.

winst-laatste kwartaal3

Op de grafiek hierboven is te zien dat we in het zesde jaar zijn beland van de ‘Prez Cycle’. Uit onderzoek blijkt dat we vanaf dit punt een stijging van maar liefst 14 procent kunnen verwachten, dat is tenminste het gemiddelde. Schrijf dit kwartaal dus vooral nog niet af, er kan nog van alles gebeuren! Heeft u moeite met het maken van een Trading Plan? Download de gratis Trading Gids