De euro kende een geweldig 2017. Tegen alle verwachtingen in wist de Europese munt het uitzonderlijk goed te doen. De meeste analisten rekende op pariteit tussen de euro en dollar, maar op dit moment is 1 euro ruim 1,22 dollar waard. Een behoorlijk verschil dus als je de verwachtingen van de analisten er naast legt.

De beleggers die al wat langer meelopen, weten wel dat het soms erg goed loont om tegen de stroom aan mensen in te gaan. Juist als alle analisten extreem optimistisch gestemd zijn over een bepaald financieel product, is dat vaak het teken om ergens anders te gaan kijken.

Grafiek van de euro ligt er uitstekend bij

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat de euro voorlopig het voordeel van de twijfel krijgt. En dat brengt anderzijds met zich mee dat de dollar mogelijk nog verder in de problemen zal gaan geraken. De euro wist tijdens het begin van 2017 een stevige bodem neer te zetten bij een belangrijke steunlijn en de dollar wist daarentegen opnieuw af te ketsen van een meerjarige weerstandslijn.

Gaat de dollar dit jaar geconfronteerd worden met meer schade?