Snapchat IPO

Na de euforische opening tweedaagse komt het aandeel Snap, moederbedrijf van Snapchat, met beide voeten op de grond. Voor de eerste keer daalt het aandeel waardoor de beurskoers op maandag eindigde onder de openingskoers van afgelopen donderdag.

Op de eerste beursdag steeg Snap Inc 44%. De IPO prijs bedroeg $17 per aandeel maar Snap opende iets boven $24 door de stevige vraag naar het aandeel. Vrijdag steeg het aandeel nog eens 11%. Maar daar kwam gisteren abrupt een einde aan. Snap Inc daalde meer dan 12% tot $23,77 of onder de openingskoers van zijn beursdebuut.

Blijkbaar hebben de beleggers het weekend de tijd genomen om uit de feestroes te geraken en de realiteit onder ogen te zien. Momenteel zijn er 7 analisten die het aandeel opvolgen. 5 daarvan geven een verkoopadvies en 2 houden het op ‘bijhouden’. M.a.w. geen enkele analist geeft een koopadvies.

Aandeel Snapchat

Volgens Laura Martin van Needham & Co is het normaal dat de beurskoers van populaire IPO’s dalen na de introductie op de aandelenmarkt:

Hoe sexyer en glamoureuzer de beursintroductie, hoe groter de kans dat de IPO-prijs overgewaardeerd is en het groter de kans dat het aandeel daalt naarmate winstcijfers en waarderingen van analisten worden gepubliceerd. Meestal duurt dit zo’n 8 kwartalen na de beursgang.

Zelf geeft Laura Martin een koersdoel van $19 tot $23 op basis van de huidige cijfers.

Snap bouwt verder aan zijn business model en lijkt er beter in te slagen geld te halen uit de app dan bijvoorbeeld Twitter. Snap doet meer denken aan de begindagen van Facebook en YouTube. Maar de huidige waardering van 32 keer de omzet, is zelfs voor een groeibedrijf als Snap aan de hoge kant, zegt Ali Mogharabi van Morningstar. Hij geeft een koersdoel van $15.

Bron: Bloomberg